POLÍROZÁS

Amint kihoznak egy autót a szalonból egyből öregedésnek indul a fényezés lakk rétege. Különböző időjárási és környezeti behatások érik mindennap. Ilyenek például az UV sugárzás, madárürülék, fanedvek és az elkerülhetetlen használatból és mosásból eredő karcok. Ezek mind ahhoz vezetnek, hogy autója fényezése fokozatosan elkezd veszíteni a fényéből, súlyosabb esetben bemattul. Továbbá a mosásból és használatból eredő karcok nagyon rondán mutatnak a napfényben.

Megfelelő és rendszeres karbantartással kitolható az öregedés, de teljesen nem szüntethető meg, azonban polírozás segítségével szinte teljesen vissza tudjuk hozni az autó eredeti megjelenését.

Autó polírozásnál beszélhetünk egy lépcsős fényesítő polírról, illetve több lépcsős fényezéskorrekcióról.

Fényesítő polír - egy lépcsőben fényesítünk és eltüntetjük a felületi, mikro karcolásokat. Időtartam: 1nap

Korrekciós polír - több lépcsőben polírozunk, ezzel eltüntetve a lehető legtöbb karcot és legszebb fény elérése. Időtartam: 2nap

AUTÓ POLÍROZÁS MENETE

Minden esetben előzetes állapotfelmérés szükséges. Ennek során speciális lakkvizsgáló lámpával ellenőrizzük az autó fényezésének állapotát, illetve megállapításra kerül a végső ár. A végső árat nagyban befolyásolja az autó állapota és mérete. Fényezett vagy már korábban polírozott autó esetén festékréteg vastagságot mérünk, illetve fényezési hibákat keresünk a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében..

POLÍROZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE

Magas minőségű végeredmény eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő előkészítés. Ez minden esetben egy kímélő kézi mosással kezdődik. Eltávolítjuk a mosás után még a felületen tapadt különböző szennyeződéseket (pl.: szállórozsda, kátrány, gyanta) a megfelelő vegyszerekkel és gyurmázással. Ezt követően egy alapos zsírtalanítás következik, hogy teljesen tiszta, minden olajtól, zsírtól és szennyeződéstől mentes felületet kapjunk.

POLÍROZÁS, FÉNYEZÉSKORREKCIÓ

Az alapos előkészítést követően megkezdődhet a tényleges polírozási folyamat. Minden autó fényezése eltérő és eltérően reagál a különböző polírozó anyagokra, ezért minden esetben több kombinációt is tesztelünk. A próbák után kiválasztjuk a megfelelő anyagot és azzal végezzük el a teljes munkát.

FELÜLETVÉDELEM

Fényezéskorrekció és polírozás után minden esetben valamilyen védőbevonattal kell ellátni a felületet, hogy a későbbiekben tovább megtartsa fényét és állapotát. Több féle felületvédelem közül választhat kínálatunkból, melyek ragyogó fényt és védelmet nyújtanak autójának.

REFERENCIÁK